Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщение
    Ами повече ми прилича на втулка, защото гледам, че има и метална част. Иначе говорим за едно и също нещо..
    Може да смениш цялото лостче. По добре ще е Имам една тема с разглобени помпи виж я.
    Ако не ти е ясно питай.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Ааа въобще не ми се занимава, защото като знам къде е...Ще се пробвам да мина по мързеливия начин ...
      Алфа...всичко друго е компромис!
      http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
      Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
      Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

• Според мен ти се е скъсал тампона на лоста на помпата за връзка с педала Надали си скъсал лоста Не е изключено де Ако е тампона не е голям зор смяната
        ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

• Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщение
          Според мен ти се е скъсал тампона на лоста на помпата за връзка с педала Надали си скъсал лоста Не е изключено де Ако е тампона не е голям зор смяната
          За тампона говорим
          Алфа...всичко друго е компромис!
          http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
          Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
          Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

• Здравейте, колеги. Вчера ми направи номер и не успях да намеря във форума отоговора, отключвам я, а тя пак се заключва след няколко секунди, иначе като успея да отворя вратата, докато не се заключи пак ))) иначе като си седна вътре спира да се заключва сама
            Alfa 166 2.4 JTD '03 150HP Ex
            Espace 2.2 DCI '06 150HP

Comment

• В бравите има едни микро-ключета, които регистрират положение отключено/заключено непосредствено след сработване на централното. Така ако след отключване всички ключета не застанат в съответното положение, централното подава обратната команда и връща нещата в изходно състояние.
              Друга вероятна причина е това модулът на централното (синя пластмасова кутия зад ICS - а) да се е наквасила с антифриз заради пробив в радиаторчето на парното и поради това електрониката да се бърка.

Провери първо това второто и ако не е, започни с почистване на буксите между вратите и купето.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• А когато отключваш механично с ключа пак ли го прави?
                При мен беше така просто шофьорската брава беше много износена механически, смених я и се оправи и вече си заключвам и отключвам с бутона
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

• Мерси за съветите. Да ви кажа, то се случи само веднъж. Иначе с ключ не съм пробвал да я отключвам, просто преди да е заключила пак отворих шофьорската врата и тя не се заключвала самоволно. Ама като се постопли ще ги прегледам нещата, за всеки случай, ако не я продам до тогава )))
                  Last edited by Dr Z; d.m.y г., 18:17.
                  Alfa 166 2.4 JTD '03 150HP Ex
                  Espace 2.2 DCI '06 150HP

Comment

• Колеги, на дроселовата клапа на 166 има ли някакъв друг датчик освен онова стъпково моторче? За бензиновата питам.
                    Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

• За кой бензинов мотор питаш?

Comment

• 2.0 155к.с.
                        Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

• 2.0 не знам , но ако е като 2.5 , то въобще няма стандартно стъпково моторче , а просто електронен дросел.
                          ...

Comment

• Първоначално публикувано от Alexandra Покажи съобщение
                            Колеги, на дроселовата клапа на 166 има ли някакъв друг датчик освен онова стъпково моторче? За бензиновата питам.
                            Да само моторчето е .
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от Alexandra Покажи съобщение
                              Колеги, на дроселовата клапа на 166 има ли някакъв друг датчик освен онова стъпково моторче? За бензиновата питам.
                              Ако клапата се задейства със жило, моторчето не е стъпково и служи да подържа само празния ход. Вътре в механизма има 2 датчика (потенциометри). Единият служи за подържането на празния ход а другият представлява TPS, посредством който ECU - то "разбира" за положението на клапата през целия и ход.

Повече подробности ще намериш тук:

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=87621

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Благодаря за изчерпателната информация, но имах друг из предвид. А то е, при сменено чисто ново такова моторче/ баща ми я кара в БОШ преди два месеца/ възможно ли е да има повреда някъде по самата там дроселова клапа. Има следните болежки - понякога държи около 1000 оборота и то загряла друг път не. Понякога при натискане на педала на газта, той е лек, друг път е тежък. Грешки като на колегата ecotronic няма, тоест никакви няма и когато педала стане тежък колата все едно е като някаква със 70 конски сили. Та затова питах.
                                Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

Working...
                                X